Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/287-3185

Garanciális feltételek ismertetése

Elállási jog

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet "A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog" teljes szövege

letöltése klikk


A MONITORCENTER Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. által forgalmazott használt termékek

garanciális feltételeinek ismertetése.

 Az általunk forgalmazott használt termékeket, különböző próbáknak, teszteknek tesszük alá és ezután kerülnek csak értékesítésre.

Garanciális ügyintézés minden esetben a
MONITORCENTER Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. üzletében történik,
nyitvatartási időben
( Nyitvatartás : Hétfő - Csütörtök 11-18 , Péntek 11-17 Szombat , Vasárnap ZÁRVA ).
Üzlet címe : Budapest 1196 (Kispest) Hunyadi utca 57.

Információs vonal: +3630-287-3185

A garancia érvényesítésének feltétele a vásárlásnál általunk kiállított számla vagy nyugta vagy garancialevél bemutatása.


A MONITORCENTER logojával ellátott garancia matrica eltávolítása , megsértése garancia vesztéssel jár !

Amennyiben a termék a vásárlástól számított 3 napon belül, szakszerű üzembehelyezés és kezelés mellett meghibásodott, Ön kérheti annak azonos típusú termékre való cseréjét, amennyiben a cserére nincs lehetőség, úgy a vásárlási szerződéstől elállhat és a vételárat kérheti vissza.

Garancia idő : 1 - 12 hónap, az aktuális garancia idő termékenként fel van tüntetve.

A monitorokra a garancia teljeskörű,
kivéve a pixelhibát, mert az nem tartozik a garancia körébe !

Számítógépek ,laptopok,netbook-ok értékesítésekor garancia matricával leragasszuk a terméket.

Használt kábelekre, alkatrészekre csere garanciát illetve amennyiben nem tudjuk kicserélni akkor pénz visszafizetést alkalmazunk.

Mire nem érvényes a jótállás?

  • Helytelen szállítás, tárolás, erőszakos külső behatás, külső kábel szakadás, elemi csapás (pl.: villámcsapás, túlfeszültség) okozta rongálódás.
  • Szakszerűtlen kezelés, poros, nedves környezetben való használat.
  • Cégünk szervizén kívül végzett beavatkozás, javítás, bővítés, átalakítás.
  •  Hibásan telepített, nem jogtiszta szoftver vagy vírus okozta meghibásodás.
  • Természetes elhasználódás.

  • A jótállási jegyen történő bármilyen, utólagos javítás, törlés vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenségét vonja maga után.

A jótállási és javítási határidőről:

  • A jótállási időtartam a kézhezvétel napjával kezdődik.
  • A termék javítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a szervizben töltött idővel. Kivétel, ha a szerviz hardver hibát nem talált, azaz a meghibásodást a szakszerűtlen kezelés, vírus, nem jogtiszta szoftver stb. okozta. Ebben az esetben az oda-vissza szállítás és javítás költsége a mindenkori a vevőt terheli.LCD-TFT pixelhibák garanciális elfogadásának ismertetése :

A LCD-TFT monitorokon és a mobil számítógépek kijelzőjén időnként előfordulnak pixelhibák. Ezek a technológia jelenlegi állása szerint teljesen nem szüntethetők meg.
A gyártók a legtöbb esetben a pixelhibák garanciális elfogadása szempontjából az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt alkalmazzák, így a MONITORCENTER BT. ezúton részletesen eleget tesz tájékoztatási kötelezettségének, valamint felhívja kedves vásárlói figyelmét arra, hogy megrendelése elküldésével Ön elismeri, hogy:
1) az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványban foglaltak alapján kielégítő információhoz jutott a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban
2) amennyiben a gyártó az ISO 13406 Class II szabványnál kedvezőbb feltételeket kínál termékére, úgy a megvásárolandó monitor gyártójának pixelhibára vonatkozó garanciális feltételeit a következőleírások alapján gondosan áttanulmányozta, és megértette, így a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel
kapcsolatban kielégítőinformációhoz jutott .


Az ISO 13406-2 Class II szabvány általános ismertetése:


A szabvány négy különbözőhibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:


Első típusú : A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerőparancsra (mindig fényesen világít).


Második típusú : A minimum fényerőparancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerőparancsra (mindig sötét marad).


Harmadik típusú : Egyéb nem elsővagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (alpixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít.
(A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)


Csoporthiba : Kettővagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettőhibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy tövv vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként
1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 db
4. típus - 2 db


Például egy 1024x768 felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető.


Elsőtípusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000= 1,57


Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57


Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93 Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.
A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első+ második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettőhibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.